Design & home trends seizoen 2018

Design & home trends seizoen 2018
Design & home trends seizoen 2018

Buro jantrendman maakt al een aantal seizoenen het trendforum voor 'show-up'.

ShowUP is dé vakbeurs voor Home & Gift en heeft zich de afgelopen 3 jaar ontwikkeld tot de ultieme inkoopbeurs voor woonaccessoires en kado-artikelen. Inkopers van woon- en kadowinkels, kindershops, warenhuizen en museumwinkels weten de weg naar showUP te vinden. Hieronder laten we de 4 thema's zien die we voor deze beurs hebben bedacht plus de stylingsets die Jantine Benschop heeft gemaakt nav deze thema's.

Modular

Het zelf ontwerpen en maken van producten door consumenten vereenvoudigt in hoog tempo. Digitale innovatie, ‘open source’ design en een nieuwe generatie ‘digital natives’ inspireren om bits & bytes zowel inhoudelijk als in vormentaal te gebruiken. Dit resulteert in een heldere, technisch zichtbare constructie waar je zo mogelijk zelf ook nog aan door kan bouwen naar eigen gebruik en smaak.
In het kleurenpalet staan de industriële ‘non’ kleuren voor constructie. De signaal blauw, geel en rood verbeelden het digitaal technische element.

Design & home trends seizoen 2018

Ad Hoc

Er is een grote noodzaak ons gebruik van grondstoffen te herzien. Veel jonge ontwerpers voelen deze behoefte instinctief aan en maken ons wereldwijd verbreide afval probleem het startpunt van hun ontwerp traject. Plastic, kleding en zwerfvuil worden massaal hergebruikt waarmee er een meer spontane designtaal ontstaat in kleur, materiaal en print.
De kleurkaart lijkt zelf te zijn gerecycled. Een aantal vergeelde en vergrijsde kleuren wordt gemixt met felle accentkleuren, gevonden langs de kant van de straat.

Design & home trends seizoen 2018

Patternity

Nu het vertellen van verhalen in design, mode en retail naar een hoogtepunt stijgt, samengevat in de trend; ‘storytelling’, worden prints en patronen steeds belangrijker. Zij zijn de beelddragers van verandering, vervoering en verrukking en de consument is steeds meer ervaren ze te lezen en gebruiken. Vooral het toepassen van eenzelfde printfamilie voor zowel interieur, mode en design is spannend en nieuw.
De kleurkaart beslaat een warme rode kleurfamilie die we plaatsen naast rijke zeegroene kleurtonen verbonden door zachte pastellen.

Design & home trends seizoen 2018

Mutualism

Het opgaan in de natuur, één organisme worden, is het uitgangspunt in ‘mutualisme’. De natuur is ons instrument waarmee we oneindig veel kunnen experimenteren op het gebied van vorm, decoratie en kleur. Schimmels die uitgroeien tot een vloerkleed of planten en bomen die wanneer ze geoogst zijn direct te gebruiken zijn als tafel of stoel. Het gebruik van natuurlijke materialen is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De kleurkaart is aards en organisch met tonale tinten van aarde, water en bos.

Design & home trends seizoen 2018

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief