Presentaties

Presentatie-op-maat

In een op maat gemaakte presentatie bepalen wij samen met u de inhoud van de presentatie. Welke markten en doelgroepen zijn voor uw bedrijf van belang? Wilt u informatie over kleuren en patronen, of vooral over sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen en de invloed daarvan op uw product collectie.
We bieden u altijd een gratis eerste consult aan over wat een tailor-made presentatie voor uw bedrijf kan betekenen.
Neem contact met ons op voor meer informatie over tailor-made presentaties >>

Bezoek onze presentaties
Buro jantrendman geeft elk seizoen meerdere trendpresentaties en seminars. Zowel voor grote groepen als voor exclusieve, in-company teams. Hieronder vindt u het overzicht van onze toekomstige (openbare) presentaties op vakbeurzen en events. Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wenst over de inhoud van de presentatie.

Recent gehouden trendpresentaties en events:

In & Out | The emperors new clothes ( fashion ) - The sensual home ( interior ) Online trendpresentaties | AW 2021-2022​

25-06-2020

Het is mogelijk de online trendpresentaties 'The Emperors New Clothes' - lifestyle en mode - én de 'The Sensual Home' -lifestyle en interieur- terug te kijken via een persoonlijke link.

In beide presentaties geven we inspiratie én praktische informatie op het gebied van:

  • maatschappelijke en consumenten trends
  • retail & marketing concepten
  • inspiratie op het gebied van vorm, materialen en prints
  • kleurentrends

Tevens sturen we je een digitale korte handout met de kleurkaart ( PDF format ) De kosten voor beide online trendpresentaties zijn 75 euro incl btw. Of 40 euro voor een enkele presentatie.

Wil je de link(s) voor deze online trendpresentatie(s) ontvangen? Mail ons >> hier

W O K E | manifesto of ​awareness trendpresentatie lente zomer 2021

09-12-2019

W O K E | manifesto of awareness
Seizoen SS 2021

Deze trendpresentie gaat over 'Being Woke'. Being Woke betekent letterlijk 'wakker zijn'. Die betekenis is de laatste tien jaar flink uitgebreid. Oxford English Dictionary heeft er zelfs officieel een nieuwe betekenis aan toegevoegd: 'alert to racial or social discrimination and injustice'.

Being Woke is een groeiende mindset voor ons allemaal, maar is vooral typerend voor Generatie Z - jongeren die zijn opgegroeid met de bankencrisis, milieudreiging en fake news.

De 'Woke-movement'

We bevinden ons in een periode van veranderende tijdperken. We lopen tegen de grenzen aan van het tijdperk waarin eigenbelang (succes) overheerst en we gaan naar een wereldbeeld waarin behoefte is aan het vormen van een 'gemeenschap'.

Een toonaangevende beweging die hieraan uiting geeft is de 'Woke-movement'. Deze houdt zich bezig met onderwerpen die we kunnen groeperen in drie belangrijke thema's:

1. INCLUSIVITEIT

Nieuwe generaties - te beginnen met de huidige Gen Z - groeien op in een periode waarin volledige acceptatie en gelijke behandeling leidend zijn. Het streven is inclusiviteit voor iedereen, ongeacht verschillen in bijvoorbeeld ras, gender en seksualiteit.

2. OPENHEID

Met de komst van het internet groeide het institutionele wantrouwen. Om het vertrouwen van consumenten (en zeker die van de jongere generaties) te winnen en te behouden, moeten organisaties openheid, eerlijkheid en verantwoordelijkheid tonen

3. DUURZAAMHEID

De ecologische crisis rondom grondstoffen, energie en klimaat dwingt iedereen om actie te ondernemen. Voor Gen Z speelt deze zorg extra sterk: hun toekomst - en die van hun kinderen - staat op het spel.

Manifesto of awareness

Geïnspireerd op 'Being Woke' zien we meer bewustzijn over hoe, van wie en wat we consumeren. In deze presentatie zullen we inspiratie én praktische informatie geven over;

- maatschappelijke en consumenten trends

- mode, design en interieur concepten

- inspiratie op het gebied van silhouetten, materialen en prints

- kleurentrends

Na deze presentatie ben je weer helemaal op de hoogte van de belangrijkste invloeden voor de komende seizoenen.

Mail voor meer info naar mail@jantrendman.com

TRENDSAFARI >> HUMANUAL AW 2019 | 2020 Natural interfaces

03-01-2019

Trendsafari 'Humanual' Seizoen a/w 2019-2020

Humanual

Het centrale thema van deze Trendsafari was Humanual; een handleiding voor 'mens zijn' in het technologische tijdperk. In design en mode zien we een duidelijke herwaardering van het alledaagse menselijke aspect.

Inclusiviteiten diversiteit spelen een grote rol, net als hyperrealisme en het hebben van een eigen stijl. Hoe integreer je deze inclusieve menselijkheid met technologische innovaties? En hoe kom je tot nieuwe dimensies?