trendbites | modefabriek x jantrendman aw 21-22

trendbites | modefabriek x jantrendman aw 21-22

Modefabriek x buro jantrendman

VIDEO | Trend bite #1: trend seminar door Jan Agelink!

In samenwerking met de Modefabriek hebben we drie TREND BITES gemaakt, korte video-seminars over de belangrijkste trends van herfst/winter 2021-2022. We geven hierin context en duiding aan de trends, zodat jij in een paar minuten volledig op de hoogte bent!

TREND BITE #1 MATERIALEN

Check Mate! | Ook in 2021 zijn heritage prints als ruiten niet uit de herfst- en wintergarderobe weg te denken. De invloed van dit oorspronkelijk mannelijke dessin reikt ver en vinden we terug in zowel pakken en shirts als overjassen en capes. En check, check, double check, want dit najaar verschijnen de tartans, wiebertjes en pied-de-poules niet alleen in neutrale of felle tinten, maar ook in zachte materiaalsoorten als flanel en wol.

Cocooning Knits | Als reactie op het roerige jaar ‘20 zitten de kledingstukken van najaar 2021 als twee zachte armen om je heen. Ook na de lockdown blijven we de warme, comfortabele en behaaglijke knits waarderen. We bewegen ons straks weer in vrijheid, we komen bij elkaar, maar het cocooning-gevoel blijft. De breisels zijn zacht en licht van gewicht, maar tegelijkertijd speels en heavy in structuur.

Hairy Faux Furs | Onze hang naar de natuur en warmte vertaalt zich in faux - oftewel fake - furs, de zachte, harige en rijke ‘bontsoort’ die we ongegeneerd kunnen dragen. Het is een elegante en tikkeltje mondaine toevoeging aan de grotendeels comfortabele najaarsoutfits. De faux vachtjes zie je terug in zowel neutrale kleuren als diepe edelsteentinten, waaronder smaragd, amethist, saffier en amber.

tekst > modefabriek

TREND BITE #2 SILHOUETTEN

Comfort Suiting | De business suit is al lange tijd een belangrijk item in de vrouwengarderobe. Dit succesnummer is duidelijk een blijvertje, want ook dit najaar wordt de vrouwenmode sterk beïnvloed door van oorsprong masculiene silhouetten. Zij het in een ruimer formaat. De oversized look die we al langer zagen, wordt extra large, en is daardoor zeer comfortabel. Je vindt de wijde pantalons en losse blazers in luxe materialen en zachte tonen.

Mini Skirt | De rok wordt korter, dus de economie neemt een vlucht. Althans, dat is wat de Hemline-theorie uit 1926 impliceert en de jaren ’60 onderstrepen. Dit belooft wat voor 2021, want de minirok maakt haar rentree. Waar de rok lange tijd een ondergewaardeerd kledingstuk was, zijn we nu klaar om er flink mee uit te pakken. Creëer legs for days met hooggehakte laarzen eronder of ga voor de stoere look met bikerboots. Style de outfit af met een ruime top of oversized colbert.

Men's Boiler Suit | Naast de relaxte bossy business look wordt de vrouwenmode dit jaar getrakteerd op nog meer comfortabele, mannelijke snits. We hebben het natuurlijk over de boiler suit. Oorspronkelijk bedoeld als uniform voor werkmannen die stoomketels controleerden, zien we deze praktische overall tegenwoordig overal. Met een paar elegante hakken en een strakke bodysuit verander je deze stoere one-piece binnen de kortste keren in een catchy outfit.

tekst > modefabriek

TREND BITE #3 HYBRIDES

Luxury Joggers | Het vele thuiszitten inclusief de weinige sociale contacten heeft ons in een casual mode gebracht. We omarmen de comfortabele silhouetten en behaaglijke, zachte en warme materialen. Geen wonder dat de joggingbroek het mode-item du moment is. Maar ook zodra we weer vrijer mogen leven blijft dit item een sleutelrol in onze garderobe spelen. Vanaf de zomer krijgt de sportieve en stoere joggingbroek een sexy twist dankzij de combi met strakke tops, ruime colberts en sandalen met hak.

Shiny polyesters |Sinds onder meer Prada en Issey Miyake rond de jaren ‘80 van sporty dan wel clean ontworpen polyester-items een hit maakten, zijn vele modemerken hen gevolgd. Niet gek, want dit van origine outdoor-materiaal is naast licht en sterk ook nog eens kleur- en vormvast. Ook in 2021 zien we niet alleen werklui en atleten, maar werkelijk iedereen van top tot teen gehuld in shiny polyesters. Het liefst in een lichte tint.

Hybrid hiking sneakers | Hiking is hot! Het is zo ongeveer het enige wat kan en mag tijdens de lockdown en dus wandelen we ons en masse door de pandemie heen. Niet alleen vlakke straten en stranden, maar ook de heuvelachtige bossen en duinen worden flink belopen. De klassieke urban sneaker heeft daarom een upgrade gekregen, eentje met meerdere hiking-elementen. Denk aan nylon veteroogjes en gripzolen. Deze androgyne en functionele schoen van 2021 is vrolijk, rijkelijk gekleurd en licht van gewicht.

tekst > modefabriek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief