Social Activism: Trash Isles

Social Activism: Trash Isles

Populaire online communities kunnen zorgen voor een enorme push in de bewustwording van de 'mainstream'. LADbible doet dit als partner van het plasticproject Trash Isles.

Social Activism: Trash Isles
Social Activism: Trash Isles

Trash Isles maakt mensen bewust van het plastic-afvalprobleem. De bedenkers van het project (twee reclamecreatieven) startten een opzienbarende campagne om de ronddrijvende 'Great Pacific Garbage Patch' een door de VN erkende landenstatus te geven. Op World Oceans Day (8 juni jl.) dienden LADbible en Plastic Oceans Foundation een onafhankelijkheidsverklaring in bij de Verenigde Naties, voor erkenning van Trash Isles als officieel land.

Social Activism: Trash Isles

Vervolgens riep Trash Isles mensen op om inwoner te worden van dit land. Het drijvende plastic afval zou daarmee een officieel land kunnen worden, met eigen paspoort en munteenheid (de 'Debris'). Wereldleiders kunnen door het verzoek om een landenstatus niet meer om het probleem heen; iedereen krijgt de aanvraag van Trash Isles onder ogen. En, elk land zal moeten dealen met de problemen van deze nieuwe VN-lidstaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief