Presentaties

Presentatie-op-maat

In een op maat gemaakte presentatie bepalen wij samen met u de inhoud van de presentatie. Welke markten en doelgroepen zijn voor uw bedrijf van belang? Wilt u informatie over kleuren en patronen, of vooral over sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen en de invloed daarvan op uw product collectie.
We bieden u altijd een gratis eerste consult aan over wat een tailor-made presentatie voor uw bedrijf kan betekenen.
Neem contact met ons op voor meer informatie over tailor-made presentaties >>

Bezoek onze presentaties
Buro jantrendman geeft elk seizoen meerdere trendpresentaties en seminars. Zowel voor grote groepen als voor exclusieve, in-company teams. Hieronder vindt u het overzicht van onze toekomstige (openbare) presentaties op vakbeurzen en events. Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wenst over de inhoud van de presentatie.

Recent gehouden trendpresentaties en events:

The Meaningful Shift | Trendpresentatie ss 2020

14-01-2019

the Meaningful Shift >> trendpresenatie SS 2020

Onze volgende openbare trendpresentatie vindt plaats op 14 januari. Een presentatie waarin de meest actuele consumenten cultuur trends aan bod komen met een vertaling naar lifestyle-, mode- en design trends plus materiaal en kleurontwikkeling voor seizoen spring summer 2020. Bestel kaarten door te mailen naar mail@jantrendman.com 

Praktisch >> 

inschrijven per mail >>

mail@jantrendman.com

kosten : 100 euro excl btw incl handout 

Datum en Tijd : Maandag 14 januari | inloop om 9:30 aanvang om 10:00 uur | einde om 12:30  

Locatie : Academie Artemis in Amsterdam

Humanual | interior & design trends Show up | dutch design event

02-09-2018 t/m 03-09-2018

Wat zijn de grote bewegingen in consumenten cultuur en hoe hebben die

effect op de design-, interieur- en gift-branche. Jan Agelink van buro jantrendman
brengt je weer helemaal op de hoogte. De trends zelf op de beurs zien
kan ook! Naar aanleiding van de presentatie komt er op de beurs een plek
waar alle trend topics te zien én te ervaren zijn. Het belooft een
bijzondere editie te worden!

Design & Interieur Trend Forecast 2020

zondag 12:00 uur | maandag 12:00 uur


meer info & tickets betstellen

Modefabriek ss 2019 | 2 presentatie's Lets go outside & Colour your life

08-07-2018 t/m 09-07-2018
Seizoen: spring summer 2019

Buro Jantrendman gave two presentation's on the last modefabriek;

Lets go outside

The way nature is involved in our lives is growing on many levels. Outdoor activities are on the rise with urban cities growing in size every year. As a result, the outdoor clothing industry is mixing with the fashion industry. At the same time there is a pressing need to come up with sustainable solutions that are in balance with the way we live. New generation designers are on a quest for green and vegan, with a bigger boost in style than ever before.

Colour your life!

The use of colour, on a global trend level, is getting a boost in areas of fashion&design. It delivers a feel good factor and works as a catalyzer to guide new ways of living to the forefront. Of course millennial pink has made a breakthrough, but also yellow and purple are moving up a rank, being more than just an accent colour in sportswear.
Because of this development the colours themselves are becoming more adult in their own right and are being used for different segments. Where this development will lead us will be the topic of this colourful talk this Modefabriek.

colour me happy footwear trends ss 2019

14-05-2018

‘Colour me happy’, de presentatie van Jan Agelink, laat zien dat de schoenmodetrends voor de zomer van 2019 beschikken over een vrolijkmakende feel good-factor. Zo wordt kleur herontdekt in de mode, design én footwear. Hierbij vallen zeker niet alleen de felle tonen op. Ook de zachte pasteltinten - die zowel vrouwelijk als mannelijk, informeel en formeel - worden gebruikt, doen van zich spreken. Daarnaast zoomt Jan in op de verschillende leesten, zolen en uppers (met een focus op onder meer brei- en vlechtwerk, transparantie en decoraties) en de onderlinge combinaties.

De_code design & interior trends ss 2019

04-02-2018 t/m 05-01-2018

Presentatie bij SHOW-UP op 4 en 5 februari. Maak kennis met de nieuwste consumenten- en producttrends en doe er je voordeel mee. Op de trendpresentatie op SHOW-UP (de vakbeurs voor interieur-design) vertellen we je alles over de huidige stand van zaken in consumenten- en producttrends. We vertalen ze in duidelijke design-thema's en geven je daarbij praktische voorbeelden en kleurgroepen. Dit is een verhelderende hands-on trendshow vol informatie waarmee je direct aan de slag kunt. Na afloop weet je waar jouw klant in het nieuwe seizoen warm voor loopt.

trendsafari >> De_code lifestyle | fashion | design - spring summer 2019

09-01-2018
Seizoen: spring summer 2019

Trendsafari 'de_code'

Het thema van de Trendsafari, de_code (decoderen), betekent letterlijk ‘het vertalen van data of een bericht’. Het is precies wat de maatschappij op dit moment bezighoudt, stelt trendforecaster Jan Agelink op dinsdag 9 januari jongstleden tijdens zijn halfjaarlijkse Trendsafari. Zoals gebruikelijk opent hij de presentatie met zijn visie op de maatschappelijke trends. Leuk detail: de presentatie heeft dit keer een kleurige achtergrond, geïnspireerd op Hella Jongerius’ ‘Breathing Colour' in het Designmuseum in Londen. Kleur is het nieuwe zwart en millenial pink de nieuwe evergreen.

Sociale structuur

De toenemende digitalisering vraagt om een moment van reflectie. Wat willen wij, als mensen, met technologie? En hoe ver willen we daarin gaan? Typerend is de openlijke spijtbetuiging van Chamath Palihapitiya, voormalig vicepresident 'gebruikersgroei' bij Facebook. Hij voelt zich naar eigen zeggen ‘geweldig schuldig’ dat hij heeft meegeholpen aan het succes van het bedrijf. “We hebben iets gecreëerd wat de sociale structuur in de samenleving verscheurt.” Het de_code-thema speelt ook binnen mode en design. Onthullingen over misstanden in de mode-industrie bekrachtigen de vraag om een nieuwe werkwijze. Dit dwingt tot nadenken over de gehele keten, van productie tot verkoop.

Omvormen

Naast decode’ staat ook deform centraal, het omvormen van bestaande systemen. Denk aan de discussie over gender; voldoen de bestaande definities nog wel? Volgens Agelink is de tijd gekomen om opnieuw over dat soort begrippen na te denken. Zoals Hema ook deed door voor genderneutrale kinderkleding te kiezen, zodat jongens en meisjes zelf kunnen bepalen wat bij hen en hun persoonlijkheid past. Het is een activistisch seizoen. Dat zien we terug in de mode, met sloganwear als middel om te laten zien waar je voor staat. Vooral vrouwen spreken zich uit. Tijdens modeshows lopen er voortaan ook oudere modellen en moslima-modellen mee, zoals de Somalisch-Amerikaanse Halima Aden.

Reflectie

Via decode en deform komen we tot slot bij detox. We zijn er zo aan gewend geraakt ieder moment van de dag ‘connected’ te zijn, dat we soms vergeten bij ons eigen gevoel te blijven en te reflecteren. Daar moeten we een nieuwe balans in vinden, betoogt Agelink.

Deze trends hebben hun weerslag op de mode, het tweede deel van de trendpresentatie. Op basis van de eerder geschetste ontwikkelingen selecteert Agelink vijf thema’s die volgend zomerseizoen bepalend worden. Onder de_code vallen de thema’s Hypertribe en New Order, onder detox schaart hij de thema’s Human Wear, Magic Realism en Camp Grounded. Schoenvisie licht er twee uit.

Creativisme footwear forecast | Autumn Winter 2018 - 2019

07-11-2017

De kracht van creatieve woede: daar draaide de

presentatie ‘Creativism’ van Jan Agelink (o.a. Hugo Boss Athleisure, Pimkie, Cruyff Footwear) om. De maatschappelijke onrust duurt voort, maar gelukkig weet een groeiende groep nieuwe activisten dit ongenoegen om te bouwen naar creativiteit. Dit resulteert in kleurrijke punkmode, woeste natuurlijke invloeden in footwear design, nieuwe technische ontwikkelingen, waaronder innovatieve uppers en architectonische zolen.

trendsafari winter 18|19 radical atoms

20-06-2017

Trendsafari 'Radical Atoms

Seizoen h|w 2018|2019

customized presentatie

Radical Atoms toegespitst op branche of bedrijf.

Bel of mail ons voor een afspraak buro jantrendman contact

We behandelen in deze nieuwe presentatie (voor herfst/winter 2018/2019) verschillende  invalshoeken waaronder deze twee;

1. Radical Atoms; armchair-activisme

Als klein persoon, als individu, kunnen we grote bewegingen genereren. Dat doen we tegenwoordig vooral vanuit onze stoel. 'Armchair-activists'; dat zijn we allemaal. Je stem laten horen via internet: een nieuwe beweging van cultureel activisme. Bottom-up in plaats van top-down. En, gaat het viral, dan gaat het hard. Hoe gebruiken consumenten deze mogelijkheid? En, wat doen designers en merken ermee?

Armchair-activisme is een rijke inspiratiebron voor lifestyle- en modemerken.

2. Radical Atoms; high-end storytelling

De consument heeft behoefte aan beleving en ziet de winkel als een fysieke ontmoeting met de zintuigen. Storytelling is hierin cruciaal. Het verhaal hoeft niet eens directe connectie te hebben met je product, als het maar een lekker, bijzonder gevoel oproept. Als je het echt radicaal aanpakt, laat je je winkel zelf - de muren, plafonds en vloeren - een verhaal vertellen: storytelling wordt storetelling. Daar komen mensen voor terug. Radical atoms in retail: een high-end experience op brain-level.