Presentaties

Eerstvolgende presentatie: trendsafari winter 18|19 op 20-06-2017

radical atoms

Presentatie-op-maat
In een op maat gemaakte presentatie bepalen wij samen met u de inhoud van de presentatie. Welke markten en doelgroepen zijn voor uw bedrijf van belang? Wilt u informatie over kleuren en patronen, of vooral over sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen en de invloed daarvan op uw product collectie.
We bieden u altijd een gratis eerste consult aan over wat een tailor-made presentatie voor uw bedrijf kan betekenen.
Neem contact met ons op voor meer informatie over tailor-made presentaties >>

Bezoek onze presentaties
Buro jantrendman geeft elk seizoen meerdere trendpresentaties en seminars. Zowel voor grote groepen als voor exclusieve, in-company teams. Hieronder vindt u het overzicht van onze toekomstige (openbare) presentaties op vakbeurzen en events. Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wenst over de inhoud van de presentatie.

trendsafari winter 18|19 radical atoms

20-06-2017

De nieuwe Trendsafari herfst en winter 2018|2019, is dé lifestyle en consumententrend presentatie voor iedereen die met productinnovatie bezig is. Een nieuw seizoen waarin uitdagende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van mode, design en retail te zien zijn. 

Oude denkbeelden over schoonheid en stijl veranderen in een hoog tempo om ruimte te geven aan een meer fluïde idee van seizoen, identiteit en gender. De ‘connected consumer’ verenigt individuele geluiden uit de maatschappij in een nieuwe beweging van cultureel activisme. Zo kunnen radicale veranderingen op microniveau tegenwoordig macro gevolgen hebben!

Natuurlijk passeren ook de nieuwste thema’s, silhouetten, kleuren en materiaalinnovaties de revue. Laat je inspireren door de presentatie van Jan Agelink, waarbij je een indruk krijgt van het toekomstbeeld van fashion & design. 

De trendsafari vindt plaats bij het NewWerktheater in Amsterdam een voormalige theater dat omgetoverd is tot gloednieuwe hotspot van Amsterdam.

inschrijven kan hier

Recent gehouden trendpresentaties en events:

Welcome to Wonderland Footwear forecast spring|summer 2018

16-05-2017

Welcome to Wonderland
Een nieuw seizoen vol verwondering en verassende verhaal lijnen met experimentele technieken en materialen. Aan bod kwamen de actuele invloeden van sportswear, ‘all season’ collecties en de invloed van vegan en futurisme in footwear.

ID Industry | show-up design | home | gift trends

05-02-2017 t/m 06-02-2017

Op de vakbeurs show up gaven we een trendlezing op het gebied van home decorations, interior & design. Naast consumententrends kwamen 4 thema’s aan bod die in 4  bijpassende sets werden gestyled.

Meer info

TRENDSAFARI zomer 2018 ID Industry

10-01-2017

Op dinsdag 10 januari jl presenteerde we de trendpresentatie ID Industry – an industry of Influence & Desire tijdens de altijd inspirerende TRENDSAFARI. In ID Industry draait alles om het hebben van een eigen identiteit. Consumenten hebben meer dan ooit invloed op het ontwerp, maak- en verkoopproces van producten. Als bloggers en vloggers delen zij elke minuut hun mening op social mediaplatformen. Deze groeiende groep van ‘influencers’ krijgt dan ook een steeds grotere impact op het werk van stylisten, designers en retailers.

Ben je werkzaam in deze industrie, dan is het cruciaal om bewust te luisteren naar al die stemmen. Tegelijkertijd moet je ervoor waken dat je niet wordt overweldigd en jezelf – je eigen identiteit dus – kwijtraakt. De kunst zit ’m in een juiste interpretatie van al die ‘meningen’ en in het bewust en doordacht opzoeken van co-creatie met consumenten. 

In ID Industry signaleren we wat dit voor jouw rol als designer, merkfabrikant of retailer betekent. Ook maken we je wegwijs in de vele mogelijkheden die er zijn. Aan het einde ben je 100 procent geïnformeerd én geïnspireerd.

De Trendsafari vond plaats bij RDM Makerspace. Deze fascinerende werkplaats 3.0 huist in het Innovation Dock in de Rotterdamse Stadshavens. Onder het motto Research, Design & Manufacturing werken onderwijs en bedrijven hier samen aan duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van bouwen, mobiliteit en energie.

RDM Makerspace sluit perfect aan bij ID Industry, waarin alles draait om het hebben van een eigen identiteit. Seizoenen en trends worden minder dwingend. En tailor- en custom made items spelen een hoofdrol. Hierdoor wordt het verlangen naar nieuwe producten op een andere manier aangewakkerd. Zo verschuift de maakindustrie steeds verder naar de consument, die betrokken wordt in het ontwerp-, productie- en verkoopproces.

Meer info

Textilia's Trenddag Footwear trends voor seizoen winter 2017 | 2018

21-11-2016
Seizoen: winter 2017 | 2018

Op de halfjaarlijkse Trenddag van modevakblad Textilia geeft Jan Agelink van buro jantrendman een presentatie over de schoenentrends voor het winterseizoen 17/18. Hoofdthema van de presentatie is All Systems Go. Jan gaat in op hoe de retail en designers zich ontwikkelen met behulp van nieuwe systemen. Het resultaat hiervan zijn nieuwe schoenvormen en een spannend kleur- en materiaalgebruik. Verwacht vooral ook veel inspirerende voorbeelden van dwarsdenkers, innovatieve lifestyle en de mix van off- en online. En natuurlijk staat Jan garant voor een flinke dosis handige (stijl)adviezen. 

Show Up Trade show voor home & gift

21-08-2016 t/m 22-09-2016

Op de vakbeurs show up hebben we een trendlezing gepresenteerd voor het winter seizoen 2017|18 op het gebied van home decorations, interior & design. Naast consumententrends kwamen 4 thema’s aan bod die in 4 bijpassende sets werden gestyled.

Trendsafari AW 17|18 Herfst - Winter 2017 | 2018

27-06-2016

W Hotel & X Bank

De laatste editie van Buro Jantrendman's Trendsafari ‘ALL SYSTEMS GO!’ werd gehouden op maandag 27 juni in het luxe W Hotel en winkelplatform X Bank. Beide zijn gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Kas Bank aan de Spuistraat in Amsterdam. De vernieuwingsdrang van deze toplocatie is bijna voelbaar. Vooral het begin februari geopende X Bank spreekt tot de verbeelding. In dit hybride winkelplatform komen kunst, mode en design met grotendeels Nederlands DNA, samen. 

Het interessante is dat de kunstenaars die er exposeren elkaar kunnen ontmoeten, maar vooral ook in contact kunnen komen met consumenten. Als consument kun je er kunst bewonderen en in sommige gevallen ook direct mee naar huis nemen. Er zijn eenmalige events en tentoonstellingen of programma’s die voor langere tijd te bezichtigen zijn. X Bank toont zo een constant veranderend retrospectief van collecties en werk.