Presentaties

Presentatie-op-maat

In een op maat gemaakte presentatie bepalen wij samen met u de inhoud van de presentatie. Welke markten en doelgroepen zijn voor uw bedrijf van belang? Wilt u informatie over kleuren en patronen, of vooral over sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen en de invloed daarvan op uw product collectie.
We bieden u altijd een gratis eerste consult aan over wat een tailor-made presentatie voor uw bedrijf kan betekenen.
Neem contact met ons op voor meer informatie over tailor-made presentaties >>

Bezoek onze presentaties
Buro jantrendman geeft elk seizoen meerdere trendpresentaties en seminars. Zowel voor grote groepen als voor exclusieve, in-company teams. Hieronder vindt u het overzicht van onze toekomstige (openbare) presentaties op vakbeurzen en events. Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wenst over de inhoud van de presentatie.

Recent gehouden trendpresentaties en events:

show up! | creativism design | home | gift trends

03-09-2017 t/m 04-09-2017

Buro Jantrendman maakt al een paar seizoenen dé trendpresentatie voor de design & home beurs show-up.

We geven één trendpresentatie per dag ( om 12 uur ) en hebben 4 stands ingericht met trends die de hele dag te bezichten zijn.

Voor dit nieuwe seizoen borrelen er veel nieuwe spannende ideeën op die we graag met jullie delen. We merken dat de consument graag zelf creatief aan de slag gaat en dat brands en winkeliers ze best een beetje mogen uitdagen! We zien oa. ambachtelijke technieken die vertaald worden in sprookjesachtig design in het thema ’New Mythology’.
We nodigen iedereen uit een ontwerper te zijn in het thema “ Democratic by Design’. De woeste kant van natuurlijk design krijgt een podium bij het thema ‘Brutalist’ en we werpen een blik in de toekomst bij het romantisch, futuristische thema ‘Regenerate’. Kom kijken en luisteren naar de trendpresentatie op een van beide dagen of laat je inspireren door deze trends bij de verschillende podia die nav deze thema’s zijn opgesteld in de beurshal.

meer info & kaarten bestellen

trendsafari winter 18|19 radical atoms

20-06-2017

Trendsafari 'Radical Atoms

Seizoen h|w 2018|2019

customized presentatie

Radical Atoms toegespitst op branche of bedrijf.

Bel of mail ons voor een afspraak buro jantrendman contact

We behandelen in deze nieuwe presentatie (voor herfst/winter 2018/2019) verschillende  invalshoeken waaronder deze twee;

1. Radical Atoms; armchair-activisme

Als klein persoon, als individu, kunnen we grote bewegingen genereren. Dat doen we tegenwoordig vooral vanuit onze stoel. 'Armchair-activists'; dat zijn we allemaal. Je stem laten horen via internet: een nieuwe beweging van cultureel activisme. Bottom-up in plaats van top-down. En, gaat het viral, dan gaat het hard. Hoe gebruiken consumenten deze mogelijkheid? En, wat doen designers en merken ermee?

Armchair-activisme is een rijke inspiratiebron voor lifestyle- en modemerken.

2. Radical Atoms; high-end storytelling

De consument heeft behoefte aan beleving en ziet de winkel als een fysieke ontmoeting met de zintuigen. Storytelling is hierin cruciaal. Het verhaal hoeft niet eens directe connectie te hebben met je product, als het maar een lekker, bijzonder gevoel oproept. Als je het echt radicaal aanpakt, laat je je winkel zelf - de muren, plafonds en vloeren - een verhaal vertellen: storytelling wordt storetelling. Daar komen mensen voor terug. Radical atoms in retail: een high-end experience op brain-level.

Wat kun je verwachten Veel inspirerende voorbeelden van hoe 'Radical Atoms' zich al manifesteert in design, fashion en retail. Uiteraard laten we je ook bijpassende silhouetten, kleuren en materiaalinnovaties zien.

Welcome to Wonderland Footwear forecast spring|summer 2018

16-05-2017

Welcome to Wonderland
Een nieuw seizoen vol verwondering en verassende verhaal lijnen met experimentele technieken en materialen. Aan bod kwamen de actuele invloeden van sportswear, ‘all season’ collecties en de invloed van vegan en futurisme in footwear.

ID Industry | show-up design | home | gift trends

05-02-2017 t/m 06-02-2017

Op de vakbeurs show up gaven we een trendlezing op het gebied van home decorations, interior & design. Naast consumententrends kwamen 4 thema’s aan bod die in 4  bijpassende sets werden gestyled.

Meer info

TRENDSAFARI zomer 2018 ID Industry

10-01-2017

Op dinsdag 10 januari jl presenteerde we de trendpresentatie ID Industry – an industry of Influence & Desire tijdens de altijd inspirerende TRENDSAFARI. In ID Industry draait alles om het hebben van een eigen identiteit. Consumenten hebben meer dan ooit invloed op het ontwerp, maak- en verkoopproces van producten. Als bloggers en vloggers delen zij elke minuut hun mening op social mediaplatformen. Deze groeiende groep van ‘influencers’ krijgt dan ook een steeds grotere impact op het werk van stylisten, designers en retailers.

De Trendsafari vond plaats bij RDM Makerspace. Deze fascinerende werkplaats 3.0 huist in het Innovation Dock in de Rotterdamse Stadshavens. Onder het motto Research, Design & Manufacturing werken onderwijs en bedrijven hier samen aan duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van bouwen, mobiliteit en energie.

RDM Makerspace sluit perfect aan bij ID Industry, waarin alles draait om het hebben van een eigen identiteit. Seizoenen en trends worden minder dwingend. En tailor- en custom made items spelen een hoofdrol. Hierdoor wordt het verlangen naar nieuwe producten op een andere manier aangewakkerd. Zo verschuift de maakindustrie steeds verder naar de consument, die betrokken wordt in het ontwerp-, productie- en verkoopproces.

Meer info